Обележавање Дана Победе-2024

09. маја 2024. године, чланови Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски" из Суботице и покрет "Бесмртни пук" на челу са његовим координатором Драганом Мишићем, обележили су Дан победе над фашизмом.

Промоција књиге-"Историја руске емиграције у Суботици између два светска рата"

24.04.2024. године, у Арт биоскопу "Александар Лифка", промовисана је књига "Историја руске емиграције у Суботици између два светска рата", коју је написала наша суграђанка Татјана Сегединчев, архивски саветник у Архиви града Суботице.

Обележен Дан ослобођења Суботице у Другом светском рату

Полагањем венаца код Споменика жртвама фашизма и Спомен-комплекса палим црвеноармејцима на православном гробљу у Дудовој шуми, 10.10.2023. године, обележен је Дан ослобођења Суботице у Другом светском рату.

Слава Друштва-2023

Дана 12.09.2023.године Друштво српско-руског пријатељства "Александар Невски" обележило је своју славу, у својим просторијама. Свештеник цркве Вазнесења Господњег, отац Драган Стокин, освештао је славски колач и том приликом одржао пригодну беседу.

Дан борца

Дана 01.07.2023. године, полагањем венаца и цвећа на спомен комплекс на Тргу жртава фашизма и споменик "Њиховој верности", у Суботици је обележен Дан борца.