Свечаност у амбасади РФ поводом Дана браниоца Отаџбине-2024

Дана 20.02.2024. године, председница Друштва Алла Бартошић, на позив амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и изасланика одбране генерал мајора Андреја Киндјакова, присуствовала је пријему поводом Дана браниоца Oтаџбине у амбасади РФ.

Сусрет са конзулом Руске Федерације у Суботици

Дана 10.11.2023. године, у просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски"-Суботица, а у оквиру рада Друштва у Координационом савету руских сународника, одржан је сусрет са конзулом амбасаде Русије у Србији Александром Симоновом.

Дани браниоца Oтаџбине у амбасади РФ

Дана 21.02.2023. године, председница Друштва Алла Бартошић, на позив амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка

Амбасадор Русије у Суботици

На позив Друштва српско-руског пријатељства "Св. Александар Невски", 09 и 10. марта у Суботици је боравио амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Васиљевич Чепурин са супругом и сарадницима.
Првог дана боравка посетио је наше удружење где смо у опуштеној атмосфери разговарали о разним темама и упознали амбасадора о активностима нашег Друштва.Другог дана посете амбасадор је имао више сусрета и разговора везаних за сарадњу града Суботице и Руске Федерације.У сусрету са градоначелником Суботице Модестом Дулићем било је речи о сарадњи у области пољопривреде, енергетике и културе а на Отвореном универзитету на састанку са представницима факултета и виших школа о сарадњи образовних установа. После тога је одржана трибина на којој је амбасадор говорио на тему "Економска сарадња Србије и Русије у будућности".
Током дана амбасадор је посетио и православни храм Светог Вазнесења Господњег где је имао и краћи разговор са свештенством.За време кратког предаха Његова Екселенција је обилазио град (музеј и Градска кућа) а увече је био гост на изузетно посећеној манифестацији "Вече српско-руског пријатељства" која је одржана у ресторану "Мала гостиона" на Палићу.