16. Регионална конференција руских сународника из земаља Европе

09. и 10. децембра 2023. године, у Руском дому у Београду, одржана је 16. Регионална конференција "Историјско памћење, руски језик и култура – основе идентитета руске дијаспоре у земљама Европе". Догађају су присуствовали представници државних Координационих савета руских сународника, чланови Регионалног и Светског Координационог савета руских сународника (међу њима и председница нашег друштва Алла Бартошић) и представници руских заједница из 34 европске земље.

Сусрет удружења и друштава српско-руског пријатељства Републике Србије

 Дана 04.11.2023. године, на дан када је Русија славила Дан руског народног јединства, у Врбасу се одржао сусрет удружења и друштава српско-руског пријатељства Републике Србије.

Хуманитарна помоћ манастиру "Света Петка Изворска"-Параћин

Дана 24.06.2023. године, у оквиру планираних активности, Друштво српско-руског пријатељства "Александар Невски" организовало је хуманитарну акцију за помоћ манастиру "Света Петка Изворска"-Параћин.

Сусрет руских сународника са адвокатима

20.09.2022. године, Координациони Савет руских сународника чији је члан и наше Друштво, организовао је у просторијама Друштва сусрет руских сународника и адвоката из адвокатске канцеларије "Алексић". 

Шта рече?

Председница нашег Удружења Алла Бартошић, учествовала је у емисији "Шта рече?" Радио Београда 202 у којој се говорило о неким финесама српског и руског језика, као што су на пример, када неке речи имају сродно или заједничко порекло, али им се значење ипак разликује.
О свему прочитајте и послушајте овде:

https://www.rts.rs/page/radio/ci/story/29/beograd-202/4130747/sta-rece.html