Књижевно вече - поезија у рату

Дана 14.05.2024.године, у просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", одржано је веома интересантно књижевно вече посвећено поетама који су лично учествовали у борбама против фашистичке Немачке а били су и дописници разних новина.

Књижевно вече - Борис Пастернак

Дана 05.03.2024., у просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски"-Суботица, одржано је интересантно књижевно вече посвећено Борису Пастернаку, једном од значајнијих руских писаца и песника.

Државно тестирање из руског језика

Од октобра 2022. године, у просторијама парохијског дома цркве Вазнесења Господњег и по благослову цркве, почела је бесплатна обука из руског језика. Касније, због недостатка времена, часови су пренешени у просторије Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", Суботица.

Књижевно вече - Расул Гамзатов

Дана 25.04.2023, у Друштву српско-руског пријатељства „Александар Невски“, Суботица, одржано је књижевно вече посвећено 100 година од рођења руског песника из Дагестана Расула Гамзатова.

Књижевно вече-Марина Цветајева

Синоћ је у сали Нове општине Друштво српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ одржало још једно у низу класичних књижевних вечери, овај пут посвећено великој руској песникињи Марини Цветајевој.