Дан победе 2021

Дана, 09.05.2021.год., у нашем граду је поново свечано обележен 9. мај - Дан Победе антифашистичких снага у другом светском рату. Поново је истакнут значај тог историсјског датума из 1945. године, када је након најсуровијег рата у историји проглашена победа над највећим злом - фашизмом.

Наш народ је, заједно са руским, дао огроман допринос у том рату и већ 76.-ту годину заредом тај датум се обележава на свечан начин у нашој земљи и нашем граду.

Друштво српско-руског пријатељства „Александар Невски“ Суботица, на челу са председницом Друштва Аллом Бартошић и члановима УО, учествовало је у овој свечаности којој су присуствовали: градоначелник Стеван Бакић, председник СУБНОР-а Максим Бакрач, начелник огруга Бојан Шоралов, други секретар амбасаде Русије Станислав Лупин и многи грађани и организације. Обележавање 9. маја је по обичају одржано прво на Тргу жртава фашизма, а потом на Руском гробљу. Током обраћања истицана је важност тог датума који је значио долазак слободе, а одавање почасти показало је да наш град добро памти своје јунаке и допринос Совјетске армије у ослобађању од фашизма.

На руском гробљу одржан је и помен који је служио отац Драган и у веома надахнутој беседи говорио о људској дужности у борби против зла.

 

Фото

 

 

      

 
Joomla Extensions