Дан сећања и туге

22. јуна 2023. године, на дан када је 1941. године фашистичка Немачка напала на Советски Савез, чланови Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", Бесмртни пук-Суботица, представник амбасаде Руске Федерације у Србији Владлен Зеленин, председник суботичког СУБНОР-а Александар Токовић и чланови српско-руско-белоруског братства "Св. кнез Владимир"-Суботица, обележили су Дан сећања и туге полагањем цвећа на споменик палим црвеноармејцима – ослободиоцима Суботице.

На суботичком руском гробљу сахрањено је више од 300 црвеноармејаца. Свештеник цркве "Светог вазнесења Господњег" отац Драган (Стокин) очитао је упокојну молитву. Након полагања цвећа и заједничке молитве за упокој палих ослободилаца одржан је минут ћутања. Минут ћутања је праћен откуцавањем метронома а одржан је истовремено са минутом ћутања у Русији.

После полагања цвећа, сви заједно смо отишли у цркву "Светог вазнесења Господњег", где је отац Драган испричао историју цркве а након тога смо показали господину Зеленину и другима просторије нашег Друштва, где смо провели више од пола сата у лепој беседи.

Галерија

 
Joomla Extensions