Обележавање Дана Победе-2024

09. маја 2024. године, чланови Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски" из Суботице и покрет "Бесмртни пук" на челу са његовим координатором Драганом Мишићем, обележили су Дан победе над фашизмом.

Обележили су полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма на Тргу жртава фашизма и на Спомен-комплекс палим црвеноармејцима на православном гробљу у Дудовој шуми, где је сахрањено више од 300 војника и официра Црвене армије. Ове године полагању венаца су се придружили и "Ноћни вукови" из Суботице.

Овај велики дан сваке године уједињује суботичане у жељи да одају почаст погинулим становницима града и палим борцима Црвене армије који су ослободили град од нацистичких освајача. Цвеће су положили представници градских власти и невладиних организација а у име Амбасаде Руске Федерације у Београду цвеће је положио први секретар амбасаде Алексеј Иваненко.

Код спомен-комплекса палим црвеноармејцима, хор Друштва "Александар Невски" отпевао је две песме: "Ово је Србија" и "Священная война" ("Свети рат").

Након полагања цвећа, у 12 сати, од споменика цару Ненаду кренула је шетња "Бесмртног пука".

Галерија

 
Joomla Extensions