Презентација књиге и календара

7. марта 2018. у 19 часова одржане су две промоције у нашем Друштву. Реч је о промоцији књиге „Чудесна питањца“ Даниеле Цукров и промоцији 5. издања „Забрањене историје Срба“, односно календара за 7526/2018 годину.

Присутним члановима и гостима из града обратила се председница Удружења пословних жена Суботице-Љиљана Кртинић, представљајући нашу суграђанку Даниелу Цукров која је писац књиге „Чудесна питањца“. Након тога је ауторка, иначе сертификована водитељка индивидуалних и групних радионица за лични развој, дала објашњење како је дошло до писања односно рађања њене књиге и шта је све у животу претходило том подухвату. Дала је такође, и основне информације о суштини Acsses-а и Bars третмана и како они могу да мењају животе. Књига је у форми питања („питањаца“) на која се траже одговори а представљање књиге имало је форму дијалога са присутнима чиме је постигнута боља и садржајнија атмосфера.

У сличној атмосфери протекла је и наредна промоција 5. издања „Забрањене историје Срба“ ауторке Љиљане Кртинић, академске уметнице и председнице Удружења пословних жена Суботице. Стари српски календар чије је постојање неко време било потпуно заборављено, захваљујући Љиљани Кртинић и другим истраживачима и писцима, поново се појављује и уз Љиљанино ликовно решење препуно симбола и информација које поново сазнајемо, долазимо до изузетно инспиративних сазнања о историји ових предела и нашег народа. Календар за 7526./2018. годину већ је нашао место у кућама и јавним објектима у многим селима, градовима и државама на неколико континената. Календар је јединствен и оригиналан пројекат на укупно 28 страна, са три различита имена за сваки месец, препун симбола и информација из 7526 година историје. Ауторка је презентовала неке детаље о календару и начину његове употребе.

Атмосфера на промоцији била је врло пријатна као и дружење након промоције, где су се такође водили разговори о сличним темама.

Галерија

[widgetkit id=71]