"Хришћанство Фјодора Достојевског"-предавање

18.11.2021.године, поводом  200 година од рођења Достојевског, у организацији нашег Друштва, одржано је у Градској библиотеци предавање "Хришћанство Фјодора Достојевског".

Предавање је одржао Ненад Плавшић, докторанд Богословског факултета у Београду.

Као и раније, на сличним предавањима, предавач је изузетно широким и вишеслојним приступом анализирао хришћански пут Достојевског од детињства до упокојења, приближивши нам све битне околности у време, по многима, највећег писца до сада.

Сазнали смо све важне релације у књижевним кретањима као и социјалну и политичку ситуацију у Руском царству пре револуције и све битне релације које су утицале на доследно хришћански пут Достојевског који је носећи свој крст инспирисао највећа имена из области филозофије, психијатрије а посебно православне мисли и богопознања уопште.

Друштво српско-руског пријатељства „Александар Невски“ је захвално господину Плавшићу, Градској библиотеци, као и посетиоцима који су испунили салу Градске библиотеке и показали свест о потреби обележавања овог значајног јубилеја не само за Русе и Србе већ за европску и светску културу уопште.

Галерија

 
Joomla Extensions