Одржано књижевно вече посвећено А. С. Пушкину

Дана 06.06.2022., у просторијама друштва “Александар Невски” Суботица, одржано је интересантно књижевно вече посвећено А. С. Пушкину, по многима најзначајнијем руском писцу и песнику.

06. јуни је рођендан А.С. Пушкина и изабран је за Дан руског језика што такође, на неки начин потврђује прву мисао али након предавања господина Ненада Плавшића, докторанда Богословског факултета у Београду, које је насловљено “Пушкин, као Боготражитељ”, постаје јасније да је избор за “нај” када су: Пушкин, Достојевски, Толстој, Гогољ па и припадници филозофске и религиозне мисли из целог тог периода у питању - непотребан посао и да сваког од њих требамо посматрати као део једног великог хришћанског и цивилизацијског круга који је неизоставна инспирација не само хришћанима него и другим духовним и религиозним цивилизацијским целинама.

Уз низ интересантних детаља, веза Пушкина са другим књижевницима, једно блиставо и инспиративно предавање г. Плавшића о боготражитељској линији у животу песника, остаће у трајној успомени сталним посетиоцима књижевних вечери у нашем удружењу.

Томе су наравно допринели и чланови “А. Невског” рецитујући незаборавне стихове из поема: “Руслан и Људмила”, “Евгеније Оњегин”, “Борис Годунов”…

Галерија

 
Joomla Extensions