loshadka1

 

Одржан концерт руских уметника

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Просечна оцена: 4.33 (3 гласова)

13.11.2019. г., у Великој већници градске куће у Суботици, одржан је изванредан концерт младих руских музичара Jeлизавете Иванове (флаута) и Александра Болотина (клавир). Они су у току свог досадашњег школовања и усавршавања прошли најстроже селекције Дома музике из Санкт Петербурга и победили на многим међународним такмичењима а пред суботичком публиком нашли су се захваљујући руководству Руског дома које је овај концерт поклонило нашем граду у знак признања нашем Друштву за промоцију руске културе. На тај начин, уз разумевање Градске управе, успели смо да организујемо овај концерт и угостимо  уметнике о којима ће се убудуће све више причати.

Пре самог концерта уметници су са великим занимањем, уз пратњу наших чланова и стручних водича, разгледали Градску кућу, синагогу и ужи центар града.

Пред великим бројем посетилаца који су се одазвали позиву нашег Друштва, млади руски таленти су извели композиције Баха, Моцарта, Мукеа и Мартина. У другом делу концерта Александар Болотин је извео маестрално неколико Моцартових и Шопенових композиција за клавир.

Публика је са великим одушевљењем и аплаузима пропратила цео догађај а многи су се захвалили Друштву на позиву на овако квалитетан концерт.

Галерија

 

Додај коментар


Сигурносни код
Освежи

Видео

Временска прогноза

Посећеност

Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
452
1115
5438
17724
1692667

Нађи нас на Фејсбуку