Одржан концерт руских уметника

13.11.2019. г., у Великој већници градске куће у Суботици, одржан је изванредан концерт младих руских музичара Jeлизавете Иванове (флаута) и Александра Болотина (клавир).

Они су у току свог досадашњег школовања и усавршавања прошли најстроже селекције Дома музике из Санкт Петербурга и победили на многим међународним такмичењима а пред суботичком публиком нашли су се захваљујући руководству Руског дома које је овај концерт поклонило нашем граду у знак признања нашем Друштву за промоцију руске културе. На тај начин, уз разумевање Градске управе, успели смо да организујемо овај концерт и угостимо  уметнике о којима ће се убудуће све више причати.

Пре самог концерта уметници су са великим занимањем, уз пратњу наших чланова и стручних водича, разгледали Градску кућу, синагогу и ужи центар града.

Пред великим бројем посетилаца који су се одазвали позиву нашег Друштва, млади руски таленти су извели композиције Баха, Моцарта, Мукеа и Мартина. У другом делу концерта Александар Болотин је извео маестрално неколико Моцартових и Шопенових композиција за клавир.

Публика је са великим одушевљењем и аплаузима пропратила цео догађај а многи су се захвалили Друштву на позиву на овако квалитетан концерт.

Галерија

 
Joomla Extensions