Музичка гостиона "С песмом кроз живот"

Дана 28. новембра 2023. године, у Суботици, у Друштву српско-руског пријатељства "Александар Невски", а у оквиру рада Центра за отворено образовање на руском језику и наставе руског језика у Републици Србији Државног педагошког универзитета "Лав Толстој", одржано је музичко вече под називом "С песмом кроз живот". Председница Друштва Алла Бартошић која је припремила вече, говорила је о утицају музике уопште а посебно песме на људски организам, а затим је разговор био о томе како нас песма прати од рођења до смрти.

Чланови и гости друштва чули су успаванке на руском и српском језику, слушали песме и гледали видео записе са одличним извођењем песама, сазнали занимљивости о писању неких руских и српских родољубивих песама, руских козачких и народних песама. Заједно са певачицом Варваром (на видео снимку) и одломком из филма "Морозко" певали су "Катјушу" и "Ој, мразе, мразе", а уз гитару заједно са руском сународницом Асјом отпевали су песме "Коњ" и "Подмосковне ноћи" (штампани текстови писани српским словима, унапред су били постављени на столице).

На крају програма Алла Бартошић је свима пожелела здравље и добро расположење уз видео са песмом руске певачице и ауторке многих песама Јелене Вајенге "Желим". Могли смо да се растанемо у овом тренутку, али сви су толико уживали у вечери да је већина остала тако да се вече наставило уз песме, плес и дружење. Надамо се да ће се такве вечери одржавати чешће.

Посебна захвалност Стефану Дринићу и Голубу Караману за техничку подршку догађаја.

Галерија

            

 

 

Joomla Extensions