Једнодневни излет-Засавица 2020

Дана 04.07.2020.г., Друштво српско-руског пријатељства "Александар Невски" је организовало излет у специјални резерват природе "Засавица", уз посете Манастира Хопово и Мала Ремета.
Прво одредиште је био манастир Хопово, затим Засавица а у повратку манастир Мала Ремета и на крају свраћање у ресторан Лугарница које нуди разне специјалитете са Фрушке Горе.

У склопу програма посете Засавици организована је и вожња туристичким бродом кроз резерват уз асистенцију домаћина и ручак где је у понуди био гулаш од меса мангулице као и остали производи из тог резервата.

Засавица је природни резерват стављен под заштиту државе 1977. године као национално природно добро од изузетног значаја.
Резерват Засавица је мочварно подручје у којем обитава више врста птица, риба и других животиња. Станиште је  јединствене рибе "умбра" која живи само ту и нигде више у свету а од 2004. године је и дом за даброве. На територији Засавице живе и многе врсте домаћих животиња као што су говеда, магарци и свиње мангулице које су постале "бренд" резервата.

Излет је био успешан...! Било је то веома пријатно дружење!


Галерија

 
Joomla Extensions