Књижевно вече - Расул Гамзатов

Дана 25.04.2023, у Друштву српско-руског пријатељства „Александар Невски“, Суботица, одржано је књижевно вече посвећено 100 година од рођења руског песника из Дагестана Расула Гамзатова.

Била је то међународна телеконференција између нашег Друштва и Дома културе „Спартак“ из града Хасавјурт, Дагестан. Чланови друштва рецитовали су песме и причали о песнику на руском и српском језику а представници Дагестана су певали песме написане на стихове Р. Гамзатова и приказали прелепе дагестанске игре. Врло интересантно и занимљиво предавање о Расулу Гамзатову, као и избор стихова припремила је члан Управног одбора Друштва Тања Гутеша.

Вече је протекло на високом емотивном нивоу. Пријатељи из Дагестана су показали своју љубав према песниковом стваралаштву и према Дагестану, што је пренето и на чланове нашег Друштва.

Велику захвалност желимо изразити Ајни Абдулазизовој, уметничком директору МКУК-а Дома културе „Спартак“ у граду Хасавјурт, Република Дагестан. Ово је друго учешће нашег Друштва на књижевним телеконференцијама са Домом културе из Хасавјурта. У фебруару 2022. године већ је био сличан празник, на коме је члан нашег друштва Милован Радовић рецитовао песме Расула Гамзатова на руском језику.

Захваљујући оваквим телеконференцијама, пријатељство Србије са руским Дагестаном постаје све јаче!

Галерија

 
Joomla Extensions