loshadka1

 

Делегација Руског дома у Суботици

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Просечна оцена: 4.90 (5 гласова)

На иницијативу Друштва српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ из Суботице, дана 24.03.2016. године, уприличена је протоколарна и радна посета Суботици и Друштву, директорке Руског дома госпође Надежде Кушченкове. У делегацији Руског дома, поред госпође Кушченкове био је и господин Димитриј Карабчуков-саветник у Руском дому.
Делегацију града Суботице је предводила др Етела Јериникић-помоћник градоначелника за област културе и Љубен Христов-помоћник градоначелника за област мале привреде а уједно и члан УО Друштва.
Делегацију Друштва чинили су др Радмило Тодосијевић председник Друштва, Голуб Караман председник УО Друштва и Александар Алавантић члан УО Друштва.

Посета је започета протоколарним делом посете Градској управи и упознавањем историјских, културних, привредних и других знаменитости града након чега је уследио врло конкструктиван радни сасатанак чланова делегација. Главна тема разговора је била везана за конкретне планове будуће узајамне сарадње Руског дома, града Суботице и Друштва српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“. Питања која су посебно била акцентирана су везана за јачање културних,
образовних, научних, и привредних веза.

Даљи ток посете је реализован у новим просторијама Друштва где су се представници Руског дома  у врло срдачном разговору са руководством и члановима упознали са једанаестогодишњим радом Друштва као и са будућим плановима.
Том приликом приређен је и кратак културно-уметнички програм.

О успешности посете говори и чињеница да је радни део посете продужио првобитно планирано протоколарно време а да је сама посета изазавала велику медијску пажњу.

Галерија

Видео


Додај коментар


Сигурносни код
Освежи

Видео

Временска прогноза

Посећеност

Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
399
1115
5385
17671
1692614

Нађи нас на Фејсбуку