Слава Друштва 2017

Дана 12.09.2017.г., на дан Св. Александра Невског, Друштво српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ свечано је прославило своју крсну славу. Скупу већег броја чланова нашег удружења, пријатеља и гостију из града и покрајине кратко се обратио председник Друштва, проф. др Радмило Тодосијевић, поздравивши госте и нагласивши добре намере нашег удружења.

Затим је Отац  Драган Стокин уз саслужење чтеца Димитрија обавио славски обред. Након обреда Отац Драган је такође, нагласио позитиван утицај нашег удружења које кроз културу и уметност ради на упознавању и зближавању наших народа и друштава, имајући у виду духовну блискост и заједничко порекло.

Обележавње славе је протекло у врло пријатној атмосфери а велики број чланова се интересовао за наше будуће активности. Тако смо управо уз славско дружење договорили нека јесења предавања из области књижевности, духовног живота, психијатрије а неки раније одлагани излети су поново актуелизовани.

Као и сваки други славски домаћин и наше Друштво је веома задовољно великим бројем гостију и захвално је свима који су дошли. Потврђено је да наше Друштво у духу саборности задржава све особине отвореног удружења у коме има места за све људе добре воље.

Галерија

[widgetkit id=64]