Књижевно вече - поезија у рату

Дана 14.05.2024.године, у просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", одржано је веома интересантно књижевно вече посвећено поетама који су лично учествовали у борбама против фашистичке Немачке а били су и дописници разних новина.

Књижевно вече - Борис Пастернак

Дана 05.03.2024., у просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски"-Суботица, одржано је интересантно књижевно вече посвећено Борису Пастернаку, једном од значајнијих руских писаца и песника.

Државно тестирање из руског језика

Од октобра 2022. године, у просторијама парохијског дома цркве Вазнесења Господњег и по благослову цркве, почела је бесплатна обука из руског језика. Касније, због недостатка времена, часови су пренешени у просторије Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", Суботица.

Књижевно вече - Расул Гамзатов

Дана 25.04.2023, у Друштву српско-руског пријатељства „Александар Невски“, Суботица, одржано је књижевно вече посвећено 100 година од рођења руског песника из Дагестана Расула Гамзатова.

Књижевно вече-Марина Цветајева

Синоћ је у сали Нове општине Друштво српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ одржало још једно у низу класичних књижевних вечери, овај пут посвећено великој руској песникињи Марини Цветајевој.

Књижевно вече-Лав Толстој

У доброј атмосфери и у организацији Друштва српско-руског пријатељства "Св. Александар Невски", јуче (14.11.2014 г.) је одржано књижевно вече посвећено лику и делу великог руског писца Лава Николајевича Толстоја!

Књижевно вече-Михаил Љермонтов

Пре одласка на летњу паузу, Друштво српског-руског пријатељства је 27.06.2014. године уприличило Руско вече посвећено Михаилу Љермонтову, које је било изузетно посећено.

Књижевно вече-Сергеј Јесењин

У организацији Друштва српско-руског пријатељства "Св. Александар Невски", 10.маја 2014 год., одржано је књижевно вече посвећено руском песнику Сергеју Јесењину.


Часови руског језика

34143Друштво српско-руског пријатељства "Св. Александар Невски" је у оквиру својих активности организовало учење руског језика за своје чланове. Часови се одржавају у Политехничкој школи, Максима Горког бр.38 (у школској библиотеци) и бесплатни су, односно о трошку Друштва. За почетак је организован један час недељно ( уторком од 18:30 do 19:30 ) a ако буде веће интересовање одредиће се још један дан по договору.